Mountain-Sea View House

Project: Mountain-Sea View House
Re-Design: Antistixis Architects
Location: Selianitika, Greece
Year: 2023
Situation: Under Construction

The modern house in Selianitika is a stunning architectural project re-designed by our office. Originally, the house was designed by another architect but was left incomplete for 20 years until the owners approached our team to complete it. The challenge was to redefine the utilities, design, and interior of the house to create a functional and beautiful living space that complements the natural surroundings. The house’s materials were chosen carefully to match the lush, green landscape of the area, and to create a harmonious connection between the indoor and outdoor spaces and the sea views.
The interior of the house is designed to maximize natural light and provide unobstructed views of the surrounding environment. The ground floor features an open living area with a fireplace, a glassed wine cellar, and a minimal kitchen with corian countertops. The kitchen is equipped with state-of-the-art appliances and mechanisms to create a functional, modern space. The big bedroom on the ground floor was re-designed to be functional as an individual space, containing a big walk-in closet room, a large surface used as a working top, and a sleeping area. The bedroom’s minimalist design is complemented by neutral colors and wood elements, creating a serene and inviting space. The first floor features a master bedroom with breathtaking sea and mountain views. The master bedroom has a separate entrance, providing maximum privacy and luxury for the couple. The open bathroom with a jacuzzi is a highlight of the master suite, allowing the occupants to enjoy stunning views while relaxing in a luxurious setting. The semi-basement area of the house was re-designed by your team to create a fully functional living space for two people. The re-design of the semi-basement area was a crucial aspect of the project, as it added significant value and utility to the house. It was fully transformed to an individual apartment for two people, open space with a private garden.

Date:
Category: