Ανακαίνιση Νεοκλασικού Διαμερίσματος

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: Antistixis Architects
Κατασκευή: Antistixis Architects
Έτος: 2022
Έκταση: 120 τ.μ
Τοποθεσία: Πάτρα, Ελλάδα

Αψεγάδιαστη Ένωση του Μοντέρνου και Κλασικού Σχεδιασμού: Ανακαίνιση Νεοκλασικού Διαμερίσματος

Η ανακαίνιση αυτού του νεοκλασικού διαμερίσματος στην Πάτρα αποτέλεσε ένα όμορφο μείγμα παλιότερων αρχιτεκτονικών στοιχείων και σύγχρονων ανέσεων. Το διαμέρισμα, αρχικά μεγέθους 120 τετραγωνικών μέτρων, διαιρέθηκε σε δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα 60 και 55 τετραγωνικών μέτρων. Το γραφείο μας, επικεντρώθηκε στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής ακεραιότητας της αρχικής κατασκευής, αναδεικνύοντας τα διακοσμητικά γύψινα των οροφών και διατηρώντας τα ξύλινα πατώματα, δημιουργώντας μία όμορφη αντίθεση με τα μοντέρνα στοιχεία του νέου σχεδιασμού.

Οι κουζίνες ήταν ένα τέλειο παράδειγμα αυτού του όμορφου μείγματος παλιού και νέου. Τα ασπρόμαυρα πλακάκια με μοτίβο μωσαϊκού πρόσθεσαν υφή και ενδιαφέρον στον χώρο, ενώ η γυαλιστερή άσπρη και μαύρη επιφάνεια στα έπιπλα κουζίνας έφεραν μία λεία και μοντέρνα αίσθηση. Τα γκρι πλακάκια στα δάπεδα έδεσαν όλα τα παραπάνω στοιχεία μαζί, προσφέροντας ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Τα μπάνια σχεδιάστηκαν με μια παλέτα χρωμάτων μαύρου και άσπρου, προσθέτοντας στυλ και κομψότητα στο διαμέρισμα. Η χρήση αυτών των χρωμάτων δημιούργησε ισορροπία και συνοχή σε όλο τον χώρο. Τα φινιρίσματα επιλέχθηκαν με προσοχή για να ενταχθούν στον σχεδιασμό, δημιουργώντας έναν συνεκτικό και διαχρονικό χαρακτήρα.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια της ανακαίνισης. Από τη διατήρηση των αρχικών διακοσμητικών γύψινων μέχρι τα προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, κάθε στοιχείο επιλέχθηκε για να βελτιώσει το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένας κομψός και εκλεπτυσμένος χώρος.

Date:
Category: