Ανακαίνιση τριώροφης κατοικίας στην Πάτρα και επαναπροσδιορισμός χρήσεων

Η ανακαίνιση της τριώροφης κατοικίας στην Πάτρα, αποτέλεσε την πλήρη μεταμόρφωση της λειτουργίας και της διαρρύθμισης του κτιρίου. Το γραφείο μας ανέλαβε το να επανασχεδιάσει το χώρο για να προσαρμοστεί καλύτερα στις ανάγκες της τετραμελούς οικογένειας που θα κατοικήσει. Η προηγούμενη εκδοχή του κτιρίου είχε τρία ξεχωριστά διαμερίσματα, 55 τετραγωνικών μέτρων έκαστο, με τη δική τους ξεχωριστή είσοδο.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που κάναμε στο κτίριο ήταν η δημιουργία ενός πλήρως εξοπλισμένου γυμναστηρίου στο υπόγειο. Το γυμναστήριο διαθέτει πολυτελή μασάζ καρέκλα και σάουνα, παρέχοντας έναν χαλαρωτικό χώρο για την οικογένεια και τους επισκέπτες ώστε να ασκούνται και να χαλαρώνουν. Σχεδιάσαμε επίσης ένα διαμέρισμα Airbnb στο ισόγειο που μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα άτομα. Το διαμέρισμα διαθέτει μια ζώνη ύπνου που είναι διαχωρισμένη από το καθιστικό με μία φωτιζόμενη κατασκευή. Τα ανοίγματα που δημιουργήσαμε επιτρέπουν τον αερισμό και τον φυσικό φωτισμό να εισέρχονται στον χώρο και να δημιουργούν αρμονία και ισορροπία ανάμεσα στις συνεχείς χρήσεις του χώρου. Η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη και υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το γυμναστήριο και την πισίνα.

Το διαμέρισμα στον πρώτο όροφο ήταν προηγουμένως ένα ανεξάρτητο διαμέρισμα που μετατράπηκε σε χώρο ύπνου για την οικογένεια. Δημιουργήσαμε επίσης ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο με μεταλλικές πόρτες και μεγάλες τζαμαρίες για να εισέρχεται αέρας και φυσικό φως και ταυτόχρονα να ιδιωτικοποιείται η ζώνη του χρήστη. Αντί να διατηρήσουμε την κύρια είσοδο του διαμερίσματος, δημιουργήσαμε ένα όμορφο διάδρομο και οι σκάλες οδηγούν στον επάνω όροφο όπου υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο καθιστικό, τραπεζαρία και χώρο lounge. Ακόμα, δημιουργήσαμε με μια εσωτερική μεταλλική σκάλα μία όμορφη εσωτερική σοφίτα. Η ομάδα μας σχεδίασε τα περισσότερα έπιπλα που εξοπλίστηκε η τριώροφη κατοικία ώστε να είναι μοναδικά σε σχεδιασμό, πολυμορφικά στην χρήση και αρμονικά στα υλικά και τα χρώματα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην μελέτη του φωτισμού και τα φωτιστικά που τοποθετήθηκαν σε όλους τους χώρους.

Date:
Category: