Δύο Μοντέρνα Διαμερίσματα

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: Antistixis Architects
Κατασκευή: Antistixis Architects
Τοποθεσία: Πάτρα
Έτος: 2022

Το διαμέρισμα 90 τετραγωνικών μέτρων στην Πάτρα μετατράπηκε σε δύο ανεξάρτητα, μοντέρνα και κομψά διαμερίσματα με ανοιχτή κουζίνα και σαλόνι. Η προσέγγιση στον σχεδιασμό μας επικεντρώνεται στις καθαρές γεωμετρίες και απλές γραμμές, δημιουργώντας μια σύγχρονη και κομψή ατμόσφαιρα.

Το πρώτο διαμέρισμα περιλαμβάνει έντονα χρώματα όπως μπλε και τερακότα, προσθέτοντας μια ενεργητική και ζωηρή πινελιά. Αντίθετα, το δεύτερο διαμέρισμα έχει τόνους μουσταρδί και γκρι που δημιουργούν μια ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Οι βασικοί χώροι διαβίωσης και των δύο διαμερισμάτων είναι φωτεινοί και ευάεροι, με άφθονο φυσικό φως που ρέει από την πόρτα του μπαλκονιού στην κουζίνα.

Η ομάδα μας χρησιμοποίησε γκρι υφάσματα και ξύλο για να δώσουν μια αίσθηση απαλότητας και ζεστασιάς στα διαμερίσματα, δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον για τα νεαρά ζευγάρια που θα κατοικήσουν. Μία ειδικά σχεδιασμένη κινητή νησίδα από ξύλο προστέθηκε επίσης στην κουζίνα, παρέχοντας ένα ευέλικτο χώρο εργασίας που μπορεί εύκολα να μετακινηθεί στο χώρο.

Η αρχική διάταξη του διαμερίσματος αναδιοργανώθηκε εξ ολοκλήρου για να ανταποκριθεί στα αισθητικά κριτήρια των νεαρών ζευγαριών. Το αρχικό σχέδιο περιλάμβανε μία είσοδο, με κλειστή κουζίνα, ένα καθιστικό, δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο. Οι νέες διατάξεις περιλαμβάνουν μια ενιαία κουζίνα-καθιστικό, ένα υπνοδωμάτιο και ένα μεγαλύτερο μπάνιο, παρέχοντας έναν πιο λειτουργικό και πρακτικό χώρο για τα ζευγάρια.

Date:
Category: