Καλοκαιρινή Airbnb Κατοικία

Architectural Design: Antistixis Architects
Location: Patras, Greece
Year: 2023
Under Construction

Το γραφείο μας ανέλαβε να σχεδιάσει μια διώροφη κατοικία Airbnb στην Πάτρα, που προορίζεται για χρήση ως εξοχική κατοικία. Το κτίριο βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη θάλασσα. Ωστόσο, αντιμετωπίσαμε δύο σημαντικές προκλήσεις κατά το σχεδιασμό του σπιτιού – το σκοτάδι του ισογείου και την κεντρική τοποθέτηση των κολονών στην κύρια κάτοψη.

Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του ανεπαρκούς φυσικού φωτισμού, σκεφτήκαμε να διευρύνουμε τα ανοίγματα των θυρών, κάτι που βοήθησε να φωτιστεί ο χώρος. Χρησιμοποιήσαμε επίσης τις κολόνες ως σημείο εκκίνησης και λήξης για το island της κουζίνας, κάτι που μας επέτρεψε να τις ενσωματώσουμε στο συνολικό σχέδιο του σπιτιού.

Η κουζίνα σχεδιάστηκε σε τρεις οριζόντιες γραμμές για να εκμεταλλευτεί το σχήμα της κάτοψης και χρησιμοποιήσαμε ξύλο για τα έπιπλα σε χρώμα μέντας και λευκό μάρμαρο για όλους τους πάγκους. Τοποθετήσαμε επίσης πλακάκι terrazzo σε μπεζ-γκρι αποχρώσεις για το δάπεδο και επεκτείναμε το μπεζ χρώμα στους τοίχους και τις κολώνες, δημιουργώντας ένα συνεκτικό και χαλαρωτικό σχέδιο.

Για να ενισχύσουμε τον χώρο με μοντέρνα αλλά γαλήνια αίσθηση, ενσωματώσαμε στοιχεία Japandi και δημιουργήσαμε ξύλινα έπιπλα σχεδιασμένα από το γραφείο μας. Χρησιμοποιήσαμε επίσης μαύρες μπάρες φωτιστικών σποτ για να προσθέσουμε μια ένταση.

Στον πρώτο όροφο, χρησιμοποιήσαμε ξύλινο δάπεδο ως επαναλαμβανόμενο στοιχείο σε όλο το σπίτι, δένοντας το σχέδιο μεταξύ τους. Στην κύρια κρεβατοκάμαρα, η ομάδα μας σχεδίασε ένα μπάνιο χρησιμοποιώντας πλακάκια terrazzo, αλλά σε διαφορετική απόχρωση από αυτή που χρησιμοποιείται στο ισόγειο. Το μπάνιο σχεδιάστηκε σε γκρι και λευκά χρώμα για να δώσει την αίσθηση χαλαρωτικού χώρου.

Για να δημιουργήσουμε ενότητα σε όλο το σπίτι, χρησιμοποιήσαμε διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου στα τρία υπνοδωμάτια ώστε να είναι αισθητά τα στοιχεία της ισορροπίας, της επανάληψης και της αρμονίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα κομψά σχεδιασμένο και χαλαρωτικό εξοχικό σπίτι που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες του πελάτη.

Date:
Category: