Συσκευαστήριο Λεμονιών: Gold Lemons

Gold Lemons, Κουρτέσι, Ηλείας
Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και Κατασκευή: Antistixis Architects
Έτος: 2023
Υπό Κατασκευή

Το πρόσφατα σχεδιασμένο μας συσκευαστήριο για λεμόνια είναι ένα κομψό και μοντέρνο βιομηχανικό κτίριο. Με συνολική επιφάνεια 600 τετραγωνικών μέτρων, το κτίριο είναι κατασκευασμένο από σκούρα γκρι μεταλλικά πάνελ και ανοίγματα αλουμινίου, δίνοντάς του μια δυνατή και βιομηχανική εμφάνιση. Η χρήση σκούρου γκρι χρώματος στο εξωτερικό επιτρέπει στο κτίριο να εναρμονιστεί με το περιβάλλον του, ενώ τα ανοίγματα από αλουμίνιο δημιουργούν αντίθεση και προσθέτουν βάθος στην πρόσοψη.

Για να προσθέσουμε ένταση και δυναμικότητα στον σχεδιασμό, έχουμε ενσωματώσει τη χρήση έντονου κίτρινου χρώματος σε όλη την σήμανση, το οποίο έρχεται σε όμορφη αντίθεση με τα σκούρα γκρι μεταλλικά πάνελ. Αυτό προσθέτει χρωματικό ενδιαφέρον στον κατά τα άλλα μονόχρωμο συνδυασμό και ενισχύει τον σκοπό του κτιρίου – να συσκευάζει λεμόνια.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του κτιρίου είναι ο λειτουργικός σχεδιασμός του. Οι δύο ψυκτικοί θάλαμοι όπου θα φυλάσσονται τα λεμόνια βρίσκονται στο πίσω μέρος του κτιρίου, με εύκολη πρόσβαση για τους εργαζόμενους. Η μονάδα παραγωγής έχει σχεδιαστεί για να είναι εργονομική, διασφαλίζοντας ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται αποτελεσματικά και άνετα. Οι εργαζόμενοι έχουν όλες τις απαραίτητες ανέσεις: κουζίνα, αποδυτήρια και τουαλέτες.

Η πρόσοψη του κτιρίου χωρίζεται σε δύο μέρη – τον χώρο πώλησης και τον χώρο υποδοχής. Ο χώρος πώλησης έχει σχεδιαστεί για να είναι φιλόξενος και παρουσιάζει τα συσκευασμένα λεμόνια, ενώ ο χώρος υποδοχής διαθέτει έπιπλα από τσιμεντοκονία και είναι σχεδιασμένο σε μινιμαλιστικό χαρακτήρα με μια χρωματική παλέτα γκρι, μαύρου, λευκού και κίτρινου.

Για να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα του κτιρίου, έχουμε σχεδιάσει ένα σύστημα φωτισμού που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του συσκευαστηρίου, παρέχοντας επαρκή φωτισμό στους εργαζόμενους για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ο πρώτος όροφος του κτιρίου στεγάζει ένα λογιστικό γραφείο, το οποίο χωρίζεται από τον υπόλοιπο όροφο με μια γυάλινη αίθουσα εργασίας, παρέχοντας στον ιδιοκτήτη έναν ιδιωτικό χώρο για να κάνει συναντήσεις.

Ο λειτουργικός σχεδιασμός διασφαλίζει ότι το κτίριο είναι πρακτικό για τους εργαζόμενους και το σύστημα φωτισμού έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την απόδοση της εγκατάστασης.

Date:
Category: